Eurojackpot

Sisältövaroitus: uhkapelaaminen


Se joka perjantainen jahti. Ei se, missä mennään alkoon kilpa jalkaa ostamaan viiniä viikon päätyttyä, vaan se missä unelmista voisi tulla totta. Meillä on porukkapeliä, yksilöpeliä, porukan sisällä porukkapeliä, mitä vain jotta päästäisiin lähemmäksi edes pientä tai suurta voittoa. 

Eurojackpot. Monelle ajatus onnesta, vapautus työstä tai rahahuolista, arkinen mutta myös todellisuudessa kaukainen unelma.Idea ja ajatus joka on varmasti käynyt meistä jokaisen meistä mielessä, mitä tekisit voittorahoilla. Mikä kenenkin voittosuunnitelma olisi; ullakkoasunto Kruununhaasta, koti meren rannalla, muutto ulkomaille? Omakotitalo Vantaalta se ei ainakaan olisi (no offence) osalle meistä. Jokaisella meillä on omannäköisensä tai yksilöllinen unelma. Olette varmasti miettineet mitä isolla rahasummalla tekisi.


Me kirjoittajat jäisimme samantien työelämästä ja yhteisestä työpaikastamme pois, irtisanoutumista mitä todennäköisesti ilmoittaisimme firman tyyliin postikortilla - onhan toimistomme jämähtämyt pysyvästi 80-luvulle. Velat kuittaantuisi ja saisi edes maksettua itselleen sen eläkkeen, mitä taidetaan vanhempana jäädä vaan haikailemaan. Ja ostaisimme velattomat asunnot sekä toinen ampuisi ulkomaille määrittelemättömäksi ajaksi heti kun rajat vaan aukeaisi. Tämä on sitä unelmointia. Mutta toteutuuko se koskaan? Todennäköisyys on laskennan mukaan pieni, mutta on se toivo sekin.

Raha ei toki tuo sitä lopullista onnea mutta se toisi sitä turvaa ja vakautta mitä meistä jokainen tarvitsee ja kaipaa

Mistä saada sitä jokaisen himoitsemaa rahaa? Onko ratkaisuna rahaongelmiin todella uhkapelit vai joku muu idea? Pankkiryöstöön emme ole tarpeeksi vakuuttavia; ulkonäkö meillä on jonkin tason curly girl sekä unettomuus. Ideatasolla se saattaisi onnistua mutta toteutus epäonnistuisi eeppisesti. Toinen meistä on suuri mielipidekyselyiden fani, mutta niilläkään ei valitettavasti tehdä tuottoa nopealla (eikä hitaalla) aikavälillä. Entäpä sijoittaminen? mistä löytää aikaa opetella perusasiat ja koukerot, miten valmistautua menetyksiin koska suora voittoputki tuskin on heti mahdollinen. Eikä ole aikaa lähteä suorittamaan aiheesta yliopistotutkintoa töiden, lasten ja ontuvien harrastusten sekä arjen ohella. 


Raha ei toki tuo sitä lopullista onnea mutta se toisi sitä turvaa ja vakautta mitä meistä jokainen tarvitsee ja kaipaa. Raha tuo enemmän vaihtoehtoja ja valintoja, nimimerkeillä koko vuoden sairaslomapäivät käytetty, tervetuloa kelan päivärahat puhumattakaan karensseista, jos sairastut (käsileikkaus ja vakava sairastuminen voi olla joidenkin työpaikalla vain heikkoutta). 





Äiti kehotti nuorempana säästämään, osittain sitä onkin tehty mutta näin jälkiviisaana olisi pitänyt tehdä enemmän. Vastapainona on toki ollut vuosia ulkomailla, lukemattomia, unohtumattomia reissuja, häiden kustannuksia ja se on fakta ettei näitä elettyjä vuosia kannata katua. Aikuisiällä säästäminen on sitten aavistuksen vaikeampaa. On lapsia, mies jota ruokitaan usein ja paljosti, asuntolainaa ja monta muuta menoerää. On osamaksua ja mahdollisesti isompaa kustannusta kuten auto tai remonttia. Kahden hengen talous voi säästää enemmän kun yhden hengen mutta myös yllättävät menoerät voi olla heilläkin taloutta kaatavia. 


Näin korona-aikana riskit työpaikan lomautuksiin ja irtisanomisiin on olleet nousussa ja pelkoa esiintyy joka alalla. Väistämättä sitä miettii miten pärjää kaiken ylläolevan kanssa jos lomautukset iskee? Eurojackpot voisi auttaa jos se osuisi kohdalle jos ei ole kovin huimia säästöjä takataskussa. Vastuulliset aikuiset säästää, niin mekin tehdään. 


Uhkapelaamista ei kannata ehkä mainita työpsykologille kun stressaa. Tuskin myöskään kannattaa miettiä sitä viikoittaista rahamäärää, mitä veikkauksen tilillesi siirrät dollarin merkit silmissäsi. Ei kannata myöskään varsinkaan ajatella nonstop sitä varmaa voittoriviä mielessäsi. Älä mieti sitä, millainen kustannus kuukaudessa tämä harrastus on, muutaman euron voiton takia. Näin ajateltuna se on typerää rahankäyttöä, joka ei tuota taattua tulosta. Mutta muutaman euron viikoittaisesta menetyksestä ei kannata myöskään potea huonoa omaatuntoa niin kauan kun se pysyy järkevissä summissa ja aisoissa. On sitä rahaa laitettu tyhmempiinkin asioihin. 

Unelmointi on tärkeä asia tällaisena arkena, missä elämme tänä päivänä. Yhdessä tehdyt unelmat ja tavoitteet ja ystävien kanssa näiden asioiden jakaminen voi olla niitä arjen pieniä hetkiä mistä pitää kiinni,

Positiivisesti ajateltuna veikkauksen uhkapelit, kuten eurojackpotin teko näin korona-aikana voi olla myös ystävien kanssa yhteydenpitoa. On porukkapelejä ja numeroiden valintaa yhdessä kuulumisia kelaten, syy jos toinen soittaa ja pitää yhteyttä. Meillä on porukkapelejä jossa soitellaan viikoittain ja jokainen valitsee oman numeronsa, välillä muodostetaan kuvioita tai lottorivejä jokaisen onnen numeroista. Joka perjantainen huuma, jossa lähetätte osuvia giffejä ryhmällesi koskien jokaisen odottamaa, voittoa tuo piristystä päivään. 


Tärkeimpänä pointtina on (voiton lisäksi) yhteydenpito, hauskanpito, yhteinen toivo ja tavoite, oli se sitten vaikka se omakotitalo Vantaalta. Unelmointi on tärkeä asia tällaisena arkena, missä elämme tänä päivänä. Yhdessä tehdyt unelmat ja tavoitteet ja ystävien kanssa näiden asioiden jakaminen voi olla niitä arjen pieniä hetkiä mistä pitää kiinni, vaikka veikkaus saisikin siitä sivuosan niistä unelmista. Se voi tuoda iloa päivääsi ja jännitystä elämääsi (kunhan et pety raskaasti jos voitto ei osukkaan). Parhaimmassa tapauksessa voit todeta kokemuksen rikastuttaneen sinua positiivisesti.


Terveisin allekirjoittaneet Eurojackpot -voittajat vko 45, 2+1 summalla 7,40e.


2 kommenttia:

  1. Kyselyissä tienaaminen pitkällä tai lyhyellä aikavälillä jotenkin kolahti. Olen yhden firman kyselyitä täytellyt yli puoli vuotta - pisteitä riittäisi nyt yhteen OPI:n kynsilakkaan. Elämä risaiseksi ��

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos palautteesta Pro_Jane! Elämää saa ainakin värikkääksi uudella kynsilakalla hetkellisesti:) Mutta sama fiilis, kyselyihin saa kulumaan aikaa ja korvaukset on minimaaliset pitkällä aikavälillä. Mutta onhan se ajanvietettä aina silloin tällöin!

      Poista

Jaa ihmeessä omat pettymyksesi!