Työelämän hahmot osa 3: Lapsista selostaja

 satiiri, työelämän hahmot, persoona, karikatyyri, työpaikkojen stereotyypeistä, työpaikan persoonallisuustyypit, Idiootit ympärilläni


Lapsista selostaja on suurperheellinen, jonka mielestä OMAT lapset ovat ihmeellisempiä kuin muiden lapset. Lapsista selostajan kanssa ei kannata yrittää ystävystyä puhumalla muista mukuloista, kuin hänen omista lapsistaan, eihän ne muiden muksut ole yhtään niin söpöjä ja taitavia. Lapsettomia hän kuitenkin katsoo säälien ja arvostellen. Lapsista selostajan mielestä parasta elämässä on oma ääni ja omat jutut.  Ja jos jostain syystä lapsitarinat loppuu niin onneksi voi täydentää anekdootteilla aviomiehestä. 

Lapsista selostaja käyttää mukavia vaatteita jotka ovat pääosin kirpparilöytöjä tai ekopuuvillaa. Hän myös mielellään kertoo vaatteiden alkuperästä, jos siihen tulee tilaisuus. Lapsista selostaja haluaisi olla parempi ihminen kuin mihin hänellä on aikaa, minkä vuoksi hän tuo näitä teemoja esiin jatkuvasti puheessaan. Parasta on jos tarinaan saa liitettyä omat lapset jollakin tavalla. 

Ammatillinen osaaminen on hänellä kuitenkin heikkoa. Ammattitaito on ottanut osumaa useiden vuosien poissaolosta työelämästä, tämä on lapsista selostajalle vaikea pala purtavaksi. Minkä hän kompensoi etsimällä kollegoiden tekemisistä vikoja ja puhumalla heistä pahaa toisille työntekijöille tai jopa suoraan esimiehille.  Kun deadline lähestyy yleensä myös jollekin lapsista iskee flunssa.  


Katso myös muut työelämän hahmot:

OSA 1: Tiukanpaikan tullen katoaja
OSA 2: Kalja Keisari




Huom. Työelämän hahmot juttusarja on satiiria. Eikä hahmot perustu kehenkään todelliseen henkilöön, vaan ovat kollaasi erityöpaikoilla ja elämänvaiheissaa kohdattujen ihmisten kärjistettyjä piirteitä.  Tämä juttusarja sai alkunsa kun pettymys päiväkirjan tiimi vitsaili työpäivän jälkeen " tuntuu kuin eläisi jossain piilokamerassa". Alettiin miettiä miltä meidän "the office" casting näyttäisi.






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jaa ihmeessä omat pettymyksesi!