TYÖELÄMÄN HAHMOT OSA 4: Turpaanveto Pätijä




Turpaanveto pätijä tulee etuoikeutetusta perheestä. Hän on tottunut saamaan tahtonsa läpi, ja siihen että hänelle tai hänen perheelleen ei koskaan sanota ei. Turpaanveto pätijän perhe on menestys orientoitunut, mutta pätijän ura ole ihan saavuttanut hänen perheensä asettamaa rimaa, mistä johtuva alemmuuskompleksi aiheuttaa hänessä voimakasta tarvetta korostaa omaa erinomaisuuttaan. Hän myös uskoo olevansa tervetullut mukaan keskusteluun, kuin keskusteluun vaikka hän ei ole luonteeltaan mikään rupattelija, eikä juhlien sydän. 


Turpaanveto pätijällä on mielipide asiaan kuin asiaan ja hän uskoo olevansa jokaisen alan asiantuntijoita viisaampi. Turpaanveto pätijä ei osaa toimiston käytäntöjä, koska koulutuksissa hän keskittyy inttämään vastaan periaatteen vuoksi. Hän puhuu kouluttajien päälle (koska uskoo tietävänsä enemmän), ja valittaa suureen ääneen miten surkea toimiston järjestelmä on. Mitään rakentavaa sanottavaa hänellä ei ole. Ja yhtään kehitys aloitetta hän ei ole koskaan tehnyt. Ohjelmiston opiskelua käytännössä hän välttelee yrittämällä nakittaa jonkun harjoittelijan tekemään kurjat hommat hänen puolestaan. Onhan hän mielestään tämän maallisen aherruksen yläpuolella.


Turpaanveto pätijällä on tapana alkaa after-workeillä rähinöidä. Hän etsii käsiinsä ne ihmiset, jotka ovat kehdanneet olla hänen kanssaan erimieltä päivän aikana ja alkaa haastaa näiden kanssa äänekkäästi riitaa, joka helposti eskaloituu fyysisesti tappeluksi. Jos ketään erimielistä ei ole näkyvillä, voi riitaa haastaa samasta ladystä kiinnostuneiden kanssa. 



Katso myös muut työelämän hahmot:

OSA 1: Tiukanpaikan tullen katoaja
OSA 3: Lapsista selostaja




Huom. Työelämän hahmot juttusarja on satiiria. Eikä hahmot perustu kehenkään todelliseen henkilöön, vaan ovat kollaasi erityöpaikoilla ja elämänvaiheissaa kohdattujen ihmisten kärjistettyjä piirteitä.  Tämä juttusarja sai alkunsa kun pettymys päiväkirjan tiimi vitsaili työpäivän jälkeen " tuntuu kuin eläisi jossain piilokamerassa". Alettiin miettiä miltä meidän "the office" casting näyttäisi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jaa ihmeessä omat pettymyksesi!