TYÖELÄMÄN HAHMOT OSA 6: Rautainen Rajanvetäjä

 

satiiri, työpaikan hahmot, pilakuva, rautainen rajanvetäjä








Rautainen rajanvetäjä on lähellä eläkeikää. Hänen ympärillään tuntuu aina tukahduttava tupakan katku. Hän tulee, joka aamu kello 6.40 toimistolle. Hän käyttää 20 minuuttia juomalla kahvia ja syömällä aamiaisen konttorissa. Oli sää mikä tahansa Rautainen rajanvetäjä saapuu ajallaan, ei minuuttiakaan aikaisemmin tai myöhemmin. Jos kysyt häneltä töistä ennen kello 7.00 hän vastaa sinulle tyynesti: ”palkallinen aika alkaa vasta seitsemältä, voit palata asiaan silloin.”

Rautainen rajanvetäjä tietää paikkansa, hän ei ole ammatillisesti kunnianhimoinen, mutta hän hoitaa oman tonttinsa kyselemättä ja hyvin. Jos joku ei kuulu hänen mielestään hänen tehtäviinsä hän kertoo sen lyhyesti ja ytimekkäästi. Jos muut eivät pysy omissa rooleissaan hän kertoo myös tämän. Hän on jo vuosia sitten oppinut, jos joustaa vähän joutuu yleensä joustamaan paljon, joten Rautainen rajanvetäjä on pyyhkinyt sanan “jousto” kokonaan pois sanavarastostaan. 

Rautainen rajan vetäjä, ei koskaan osallistu toimiston yhteisiin vapaa-ajan viettoihin, koska ne tapahtuvat palkallisen ajan ulkopuolella. Hän ei erityisesti kaipaa toimistolle yhteishenkeä koska hän todellakin käy töissä vain työskennelläkseen, rajanvetäjän elämä tapahtuu jossain töiden ulkopuolella klo.15.00 jälkeen.


OSA 1: Tiukanpaikan tullen katoaja



Huom. Työelämän hahmot juttusarja on satiiria. Eikä hahmot perustu kehenkään todelliseen henkilöön, vaan ovat kollaasi erityöpaikoilla ja elämänvaiheissaa kohdattujen ihmisten kärjistettyjä piirteitä.  Tämä juttusarja sai alkunsa kun pettymys päiväkirjan tiimi vitsaili työpäivän jälkeen " tuntuu kuin eläisi jossain piilokamerassa". Alettiin miettiä miltä meidän "the office" casting näyttäisi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jaa ihmeessä omat pettymyksesi!